miercuri, 19 septembrie 2012

Noi nu mai stim...

Da...si o ma supar pe mine si poate chiar pe tine daca zici ceva...dar astazi o sa scriu despre tristete....e blog-ul fericirii mele dar astazi...tristetea mi-a facut cu ochiul...nu a mea tristete, neaparat...ca sa nu le dau satisfactii celor ce abia asteapta o lacrima de-a mea :)))
Am afirmat de atatea ori ca e blogul pe care imi voi asterne cele mai frumoase ganduri, dar nu stiu cum se face ca am chef sa scriu in momente de tristete mai mult decat atunci cand sunt fericita...parca fericirea nu poate fi descrisa in cuvinte. Dar tristetea, ea e o boala idioata, care se instaleaza repede...nu te lasa sa dormi noaptea, iti provoaca palpitatii, te inteapa acolo unde doare mai tare, te urmareste peste tot, nu te lasa sa muncesti, te ajuta sa iti pierzi concentrarea, rabdarea, nerviiii...clar, mai sunt multe simptome de la individ la individ, dar cel mai important e ca iti da si stari de paranoia, de inchipuiri anormale in care poti ajunge chiar sa te crezi..dinozaur :) intelegeti voi ce vreau sa spun, ca doar sunteti cititori destepti si sigur ati trecut prin astfel de stari....aaa si am ajuns la concluzia ca de aia a fost Eminescu mare poet...cred ca suferea tareee muuult...dar eu totusi, nu vreau sa ajung ca e, tot mai bine dinozaur :)
"Problema" pe care o impartasesc cu voi astazi,  la o cafea, cu simptomele de mai sus, e legata de tristete, ca doar despre asta vb aici. Am impresia ca specia umana, nu mai stie sa fie fericit, sa iubeasca! Aud peste tot doar cupluri nebune de dragoste dar se impaca si se despart de parca e simplu ca si o calatorie cu metroul...aud de oameni ce sunt tot mai mult tradati pentru ca deh, au nevoia de zbucium in viata lor, de traire magica, de suspans, de nebunie, adica nu ei, cei care tradeaza...dar v-ati prins voi! Aud de cupluri ce se inteleg bine, sunt fericiti dar...daaar...cauta motive sa, sa traiasca!!! sa simta ca traiesc..cauta mici motive de suferinta, ca nha puii lor, nu poate fi numai bine..e boring (din engleza vine cuvantul asta, il googalitzi voi)...fratilorrr ce naiba? Inteleg ca DA, contemporaneitatea asta e tot mai intensa, masinile sunt tot mai performante - si deci- scumpe, suntem tot mai in viteza sa traim, suntem tot mai in viteza sa simtim, nu avem timp sa muncim, dar chiar si fericirea asta trebuie facuta in viteza? Chiar si fericirea are nevoie de atata tehnologie din vremurile noastre? Bine...daca voi vreti...atunci da..nu veti fi fericiti daca nu reusiti sa va certati zilnic doar pt a verifica cum sta treaba cu impacarea, nu veti fi fericiti daca nu inselati doar pentru a fi ..nush aici...nu veti fi fericiti daca sunteti fericiti dar e cam plictisitor pentru ca nu va certati...adica linistea, nu e fericire, ca doar ea, nu mai face parte din zbuciumul zilelor de azi :)))
Sigur mai sunt si altele....nu am chef de ele acum, ma pregatesc sa fiu...fericita!!! Oare ce definitie are pentru mine fericirea???
Va las sa va ganditi la voi! Sa traiti, sa simtiti, sa zambiti...sa fiti fericiti!!! da???si imi povestiti voi ce inseamna pentru voi asta....

O cafea de cafea!!!