luni, 23 ianuarie 2012

O cafea preparata de...viata

Viata imi prepara zilnic cafeaua si chiar daca uneori ma impotrivesc mi-am dat seama ca e exact portia de care am nevoie. Tot ce stiu e ca in fiecare zi e cafea din plin, e aromata cu hmmm, plina de savoare de mmmdaa, un miros irezistibil ce ma face sa visez in fiecare dimineata, si stiu doar ca...trebuie sa ma trezesc! Sa incep o noua zi si sa imi aleg urmatoarele "arome" ale cafelutzei mele. Cu totii stim ca exista...cafea...viata ne ofera cafea din plin, dar fiecare dintre noi decide cand e momentul potrivit sa o savureze, cand sa bea o cafea pe fuga, cand sa isi invite prietenii la o doza, cand sa guste savoarea ei cu persoana iubita si mai ales cum sa o bea... cu zahar, cu lapte, cu ciocolata, cu frisca, cu lamaie din partea mea atat timp cat e pe gustul vostru.
Am si eu de ales unele mirodenii pentru ca, chiar daca stiu ca viata ne ofera o ceasca mare restul sunt combinatii pe care trebuie sa le alegem singuri pentru a ne regasi...eu credeam ca stiu exact doza si aroma de care am nevoie, dar m-am inselat...ai aparut tu, o noua desfatare pentru papilele mele gustative si TOTUL s-a transformat brusc intr-o cafea plina de tot ce aveam sau nu aveam nevoie, cunosteam sau nu, tanjeam sau nu, comedie romantica sau poate film de groaza...cert e ca da, viata uneori ne ofera si o cafea plina de emotii, pot folosi chiar teama de necunoscut...insa suntem nascuti pentru a trai asa, nu stim ce ne rezerva urmatoarele 10 min si ma intreb de ce sa imi fie frica, atunci sa SIMT?tot eu imi ofer si raspunsul...pentru ca nu stiu ce pot ajunge sa simt langa tine, e prima data cand nu pot face supozitii si cred ca intr-o forma sau alta toti traim inconstient facand presupuneri...e liniste peste tot, urasc uneori linistea si ma simt ca o pasare prinsa in mainile tale, cu un picior ranit, sau poate o aripa rupta, nici eu nu stiu prea bine, pot sa zbor, pot chiar sa ma sprijin pe ghearele-mi colorate in rosu cu toate astea: nu zbor, nu ma ridic, nu imi intind aripile...raman in mainile tale calde, ma simt pentru prima data protejata, linistita si am nevoie de linistea si protectia ta, pentru ca am invatat ca am nevoie de mine asa cum ma simt cand sunt langa tine....Stiu si ca sunt momente in care fizic trebuie sa pleci, dar chiar daca ma lasi usor pe pamant, sau ma arunci in zbor ma voi intoarce in bratele tale...si stiu si ca tu ca vei fi acolo si ma vei prinde...dar in acelasi timp ma lasi sa ma inalt, sa alerg, sa zbor, sa fiu EU! Doar eu...pentru ca tu....trebuie si tu sa iti alegi miresmele cafelei tale, pentru a o putea savura impreuna in doi...

7 comentarii:

  1. Buna!
    Esti atat de profunda atunci cand combini gustul delicat si in acelasi timp diferit de la o zi la alta al cafelei savurate parca cu cineva special.
    Este perfect normal sa simti si sa traiesti toate aceste sentimente deoarece din tot ce scrii pe acest blog ne putem da seama ca esti cu siguranta o persoana sensibila si delicata dar in acelasi timp si dispusa sa faci compromisuri in dragoste.
    Ma bucur ca scrii aici cu sufletul nu doar din lipsa de ocupatie!
    Ma voi semna ca intotdeauna:
    Acelasi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. "lame"...Sa inteleg ca acesta este cuvantul care iti defineste tie sentimentele?...poate e patetic...iubirea poate fi patetica, jalnica...asa cum vrei sa simti...sau poate te deranjeaza ce scriu? in cazul acesta e simplu, libertatea de exprimare exista pe buzele tuturor, si ne putem exprima fiecare cum ne dorim...ca sa nu fiu.."lame" despre ce ai vrea sa citesti pe blog-ul meu personal?

      Ștergere
    2. Tu fatuca...nu inteleg de ce ai luat-o atat de personal...iubirea pentru mine nu este nici patetica, si nici atat jalnica...pentru mine iubirea este reala, este ceva nemaipomenit, este ceva ce nu pot exprima in cuvinte...pentru ca ea se simte, se traieste. Nu ma deranjeaza ce scrii, nici de cum. Esti libera sa te exprimi cum stii tu mai bine, cum vrei tu. Vrei un sfat? Nu-ti mai petrece timpul sa scrii pe blog acelasi lucru, dar sub alta forma...pentru ca asta nu te face mai speciala si nici nu o sa te faca unica...nu te face sa fii decat o alta persoana , la fel ca multe alte fete de pe internet. Ai talent, ai imaginatie...de ce nu ti-l petreci sa scrii ceva cu adevarat frumos, o nuvela ceva, o poezie...ceva care sa te faca sa te simti mandra de tine?
      Asta este parerea mea..decat sa fii una dintre cele sutele de mii de fete care scriu acelasi lucru pe un blog, mai bine foloseste-ti talentul in ceva creativ...e parerea mea!

      Ștergere
    3. ..."fatuca"...cred ca esti prima persoana care mi se adreseaza asa, have the honour to be the first...nu o iau personal si o iau cum vreau ;) dupa cum observi iau cu mine si o doza mare de decenta atunci cand ma adresez si iti raspund. Nu vreau sfaturi si apelam la putina ironie cand am intrebat "ce ai vrea sa citesti pe blogul meu PERSONAL?"...asa cum spuneai si tu fiecare se exprima cum vrea,cum simte...iar timpul il petrece fiecare asa cum simte, asa cum vrea deasemenea...tu insa stii sute de fete care scriu aceleasi lucruri pe blog-uri...foloseste-ti tu timpul in a citi ceva mai creativ, ce zici? si nu o lua personal...;) totusi, cand vrei te invit la o cafea, virtuala sau nu, fac o cafea buna rau, dupa cum citesti...imaginatie exista si cu asta suntem amandoi de acord!

      Ștergere
  3. Degeaba exista imaginatie daca nu stii sa o folosesti...

    RăspundețiȘtergere